Naše káva
Naše káva
Odrůda, která byla poprvé použita k výrobě nápoje je Coffea Arabica. Rostlina pocházející z Etiopie (kde se kávě říká buna), jihovýchodního Súdánu, severní Keni a později se rozšířila do Jemenu. Právě zde byly nalezeny první historické stopy konzumace tohoto nápoje, konkrétně v roce 1450 u příslušníků súfismu. Semena Coffea arabica mají mnohem nižší koncentraci kofeinu než semena ostatních hojně používaných odrůd. Oproti nim je také samosprašná, tj. autogamní, a také dává přednost pěstování ve vysokých nadmořských výškách, mezi 1000 a 2000 metry. Pěstování Coffea Arabica mimo území jejího původu začalo velmi brzy. Například v Indonésii k tomu došlo v roce 1699.
Oddanost kvalitě
Než se káva začne podávat, putuje od semínka k šálku prostřednictvím nekonečných výměn z ruky do ruky. Za každým krokem se skrývá příběh, tvář, kultura, kterou je třeba vyprávět. Káva, která byla vždy společenským nápojem par excellence, má moc spojovat lidi a umožňuje nám sdílet příběhy a sny.