Protřepané studené espresso

Protřepané studené espresso
Protřepané studené espresso je řešením, které nás přenáší do léta, do horkého podnebí, které si žádá chladný a příjemný nápoj. Na této krátké, ale intenzivní cestě za poznáním nás provází Giuseppe Fiorini. Jdeme na ingredience.
Co potřebujeme?
40/50 ml espressa12 ml cukrového sirupu
4/5 kostek ledu
Po přípravě ingrediencí se stačí pustit do práce. Postup přípravy je jednoduchý. Protřepané studené espresso, běžně nazývané protřepaná káva, je nejelegantnější ze studených káv a nezbytnou letní vychytávkou.
Postup
Vychlaďte sklenici ledem.Do šálku na cappuccino připravte dvě espressa.
Do šejkru vložte kostky ledu - pokud možno mírně polámané, cukrový sirup a obě espressa, která přidáte jako poslední ingredienci.
Silně protřepejte, dokud se led zcela nerozpustí, a nalijte do vychlazené sklenice, přičemž dbejte na odstranění ledu a případné kondenzace.
Salud!