Blog
Od semínka po zrno - fáze růstu kávy
Pojďme společně objevit fáze růstu kávy Jeden rok. To je doba zrání, kterou potřebuje semenáček k tomu, aby „aspiroval“ na vedoucí postavení v plantáži. Je to cesta provázená trpělivostí, znalostmi a dobře definovanými kroky. Vývoj kávové sazenice zahrnuje přesně danou řadu fází, které vedou k vytvoření keře s výhledem na jeho první plody.
Protřepané studené espresso
Protřepané studené espresso je řešením, které nás přenáší do léta, do horkého podnebí, které si žádá chladný a příjemný nápoj. Na této krátké, ale intenzivní cestě za poznáním nás provází Giuseppe Fiorini. Jdeme na ingredience.
Káva Mojito, osvěžující letní nápad
Chladivý nápad na léto, který zahání žízeň? Mezi mnoha recepty na kávu je i jeden, který vás přiměje k tomu, abyste si ho hned připravili: kávové mojito! Pár ingrediencí, ale jedinečná chuť, která vás i přes vysoké teploty správně nabije.
Coppa al Caffè
Mezi lžičkovými dezerty nesmí chybět šálek kávy! Jedinečná dobrota s několika málo jednoduchými ingrediencemi. S trochou kreativity zůstanou vaši hosté bez slov! Pro tento recept doporučujeme naši směs Classica, 30 % arabiky a 70 % robusty. Pokud jsou mezi vašimi hosty děti, můžete některé šálky připravit z naší směsi Dec, směsi bez kofeinu se 40 % Arabiky a 60 % Robusty.